Pályázat

Gyakornoki program a Szigetstil Kft-nél

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2018-03593

Projekt tényleges fizikai befejezésének dátuma: 2020.06.30.

Az európai uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés és gyakornoki munkahely kialakítása valósult meg a Szigetstil Kft. 7900 Szigetvár, Dencsházai út 2-18. 977/15 hrsz. alatti székhelyén. Eszközbeszerzés keretében beszerzésre került 1 db IPhone XS Max 256 GB  1 db Apple MacBook Pro 13'' Retina Touch Bar i5 2.3GHz Laptop, 1 db Sthil MS 261 fűrész. Munkavédelmi felszerelés, mely a balesetmentes munkavégzést biztosítja a gyakornok részére, ezen eszközök a maszk, kesztyű, védőszemüveg, bakancs, láthatósági kabát. A gyakornok munkavégzése az arra kijelölt, munkáltató által biztosított munkaruhában történik, ezzel is csökkentve a baleset lehetőségét. Beszerzésre kerültek még egyéb kézi szerszámok, melyek a gyakornok mindennapi munkavégzéséhez szükségesek. A projektnek köszönhetően a gyakornok számára széles körű munkatapasztalat szerzésére nyílt lehetőség a talaj előkészítés, fakitermelés, tisztítás, gyérítés eü.vágás területeken, mely elősegíti a szakmai fejlődését és a későbbiekben magasabb pozíciókban történő elhelyezkedését.

A kedvezményezett neve: Szigetstil Kft.

A projekt összköltsége: 4.901.262 Ft

Szerződött támogatás összege: 4.901.262 Ft

A támogatás mértéke: 100%


A Szigetstil Kft. kapacitásbővítése gépbeszerzésselA Szigetstil Kft. kapacitásbővítése gépbeszerzéssel

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01455

Projekt tényleges fizikai befejezési dátuma: 2018.11.06.

Az európai uniós támogatás segítségével eszközbeszerzés és honlap kialakítás valósult meg a Szigetstil Kft. 7900 Szigetvár, Dencsházai út 2-18. 977/15 hrsz. alatti székhelyén. Eszközbeszerzés keretében beszerzésre került 1 db FAE SSL 225DT Speed szárzúzó és 1 db Socage A314 személyemelő, valamint kiépítésre került egy 5,4 kW teljesítményű napelemes rendszer (20 db Canadian Solar 270 wph napelem, 1 db Fronius Symo 5,0-3M napelem inverter). A beszerzett eszközök a legmodernebb, legkorszerűbb technológiájú gépek, melyek segítségével magasabb színvonalon és modernebb eljárással, minőségi és technológiai előrelépéssel végezheti a vállalkozás tevékenységét. Elkészült a www.szigetstil.hu weboldal, valamint a hozzá tartozó domain név regisztráció és tárhely szolgáltatás, mely értékesítési és marketing célokat is szolgál. A projekt megvalósítás során teljesült a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.

A kedvezményezett neve: Szigetstil Kft.

A projekt összköltsége: 29 848 784 Ft

Szerződött támogatás összege: 14 924 392 Ft

A támogatás mértéke: 50%


A kedvezményezett neve: „Szigetstil Korlátolt Felelősségű Társaság Felelősségű Társaság

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Szigetstil Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 209 300 000Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Szigetstil Korlátolt Felelősségű Társaság 209 300 000 Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert az „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által. A projekt keretein belül technológiai fejlesztést eredményező új eszközök, kerülnek beszerzésre. A megvalósítási helyszín a vállalat 7900 Szigetvár, Dencsházai út 2-18 szám alatt található telephelye.

A Szigetstil Kft. jelen projekt keretében új gépek beszerzésével kívánja megvalósítani technológiai fejlesztéseit. A beruházás eredményeképpen javul az előállított szolgáltatások minősége, mely magasabb termelékenységi szinthez vezet. A beruházás a zöldterület-kezelés technológiai hátterét hivatott fejleszteni, mely a szolgáltatás színvonalának emelkedéséhez járul hozzá, illetve meglévő megrendelői kör megtartását, bővítését eredményezi. Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök kerülnek beszerzése, mely 1 db JCB 4CX PRO AEC típusú kotró rakodó gép és 2 db PTE-300 III Tier 4 Final lánctalpas talaj egyengető gép. A kotró rakodó gép a jelenleg ismert legjobban kombinálható eszköz az alapásásra, a föld fejtésére és deponálására, a tükörkészítésre, földfeltöltések készítésére és a zöldterület rendezésére. 2db lánctalpas talajegyengető kerül beüzemelésre bozótirtó adapterrel, a benőtt területek karbantartására, tökéletes megtisztítására, illetve tűzvédelmi sáv kialakítására és erdészeti utak előkészítésére. Segítségével talajszint alatti és feletti gépi szárzúzás, ütemezett gallyazási, nyiladéktisztítási, nyiladékszélesítési, favágási, tuskózási feladatok végzése valósul meg. Lehetségessé válik a meglévő hálózatok biztonsági övezetében lévő illetve biztonsági övezeten kívül eső veszélyes fák kivágása. Ezeken felül kivitelezhetővé válik új erdőnyiladék kialakítása is. Az eszköz nélkülözhetetlen üzemzavar elhárításhoz kapcsolódó szolgáltatások esetében.

A megvalósítás során, a magasabb szintű munkavégzés érdekében, „online marketing” című képzésben részesül 1 fő munkavállaló.

Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása révén napkollektoros rendszer kerül telepítésre a fejlesztésben érintett épületen, mivel prioritást képez a környezettudatos magatartás és a környezeti értékek védelme.

A befektetésnek köszönhetően megerősödik a térségben a vállalkozás piaci pozíciója, javul a versenyképessége, valamint az erőforrás-hatékonysága, továbbá bővül a termelés kapacitása, mely biztosítja a jelenlegi munkaerő megtartását és esetleges további bővítését.

Tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31. 

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03290